Nye børnelove i svøb er aflyst – gennemføres senere

Lørdag d. 28/3 2020 kl. 11-13 i Enhedslisten gruppelokale på Christiansborg. Tilmelding nødvendig til lole@mail.dk

Program:

11.00-11.30 Velkommen – Introduktion til dagens program. Hvad falder os ind, når vi hører ordene ”børnenes statsminister”. Associationsøvelse.

11.30 – 12:30 Forældreskab og børn – Der er andre både gamle og nye håndtag at skrue på end tvang og kontrol, når der er knas i familierne. Går det skævt for forældre og børn, så kan den ”skæve barndom” vare i generationer. Hvordan sikres en udvikling, der er til gavn for udsatte mennesker? Mere omsorg frem for kontrol og styring. V. Else Guldager, sundhedsplejerske, ph.d. fra det sundhedsvidenskabelige fakultet, uddannet konfliktmægler.

12.30 – 13.00 Let frokost

13.00 – 13.30 Erfaringer med forvaltning af den nuværende lovgivning Opsummering af kritikken efter lanceringen af den nye lovgivning. Forslag til forbedringer fra socialrådgivere, forskere, JustitiaHvad er der sket efter vedtagelse af Barnets Reform.Socialpolitisk udvalgs arbejdsgruppe.

13.30 – 14.30 Etniske minoritetsfamilier og socialt arbejde – Hvordan ses udsatte familiers, børns og unges situation i samfundet og internt i familien, og hvordan er deres møde med pædagogiske institutioner og myndigheder? Udfordringer mellem familier, børn og unge og pædagogiske institutioner og myndigheder belyses. Familiernes behov, og hvordan myndigheder og pædagogiske institutioner støtter dem. Hvilke initiativer, fx iværksættelse af hjælpeforanstaltninger for udsatte børn, skal være i fokus i fremtiden? Hvordan skal politikerne indarbejde disse initiativer i en ny børnelov? Socialkonsulent, cand. pæd. Ahmet Demir

14.30 – 15.00 Kaffepause

15.00 – 16.00 Virker anbringelse af udsatte børn – Om systemets kompleksitet – styring versus social indsats – Et par tendenser på området – de mange underretninger og skiftet fra døgninstitutioner til familiepleje. – Forskning på området – om hvad og til gavn for hvem? Docent Frank Ebsen, Institut for socialrådgiverudannelse,

16.00 – 17.00 Det kommende børnepolitiske udspil og Enhedslistens position MF Pernille Skipper og fagsekretær Anna Berg.